10 weken zwanger | Mama Gezond & Fit

10 weken zwanger

We zijn 1 week verder, je bent nu 10 weken zwanger! Deze week ben je tussen de 70 en 77 dagen zwanger. Het is je 11de week van de zwangerschap. Je baby is zo groot als een pruim of voor de mannen zo groot als 50 eurocent.

10 weken zwanger

10 weken zwanger de baby

De baby trappelt er op los, en is dus al flink bezig met het trainen van de spieren. Ook groeit hij super hard! De komende 3 weken zal hij in lengte verdubbelen. De baby drinkt het vruchtwater. Ook krijgen de kaken steeds meer vorm en op een heldere echo zijn er al 20 knobbeltjes zichtbaar, de melktandjes! De staart, waardoor je baby op een kikkervisje leek, is volledig verdwenen. 

Wat veranderd er bij jou?

Deze week zal niet heel veel anders zijn dan de vorige week. Je baarmoeder groeit natuurlijk door. Deze week tot de grootte van een sinaasappel waardoor je kleding strakker gaat zitten. Het is een leuke week om al eens te oriënteren op wat zwangerschapskleding. Voor nu kan je een elastiekje om de knoop doen van je spijkerbroek, dat geeft je net wat extra ruimte of draag jurkjes met eventueel een losse legging. Ook de zwangerschapskwaaltjes zullen nog hoogtij vieren, moe en misselijk is niet ongewoon. Daarnaast kunnen je hormonen ervoor zorgen dat je af en toe ontploft. Laat het lekker gaan, dat lucht ook weer op 😉

Onderzoeken

De komende weken zullen er een aantal onderzoeken komen waar je voor kan kiezen. Nipt, combinatietest en de vrij nieuwe 13 weken echo. Hier zal ik binnenkort meer over schrijven.  Het is goed om daar vanaf nu alvast over na te gaan denken. Deze zijn namelijk allemaal optioneel en niet verplicht. Denk er niet alleen over na of je de onderzoeken wil laten doen, maar ook als de uitslag anders is en er vervolgonderzoek aangeboden wordt. Niet de leukste zaken maar toch goed om al samen te bespreken. 

Op naar week 11!

10 weken zwanger! Op naar week 11! Deze week komt binnenkort online!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

50%

Je bent er bijna!

Waar mag ik hem naartoe sturen?

Je gegevens zijn veilig bij mij