5 weken zwanger | Mama Gezond & Fit

5 weken zwanger

We zijn 1 week verder, je bent nu 5 weken zwanger! In deze week ben je tussen de 35 en 42 dagen zwanger. Het is je 6de zwangerschapsweek.

Daar is de betrouwbare test. Yeah, feestje! Maar dit is ook de week dat de meeste vrouwen toch wel iets van zwangerschap kwaaltjes ervaren. Moe, opgeblazen gevoel, pijnlijke borsten, misselijk en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Het verschilt enorm per vrouw maar ook per zwangerschap welke symptomen jij ervaart. Zo had ik zelf bij mijn 1ste enorm pijnlijke borsten, maar bij mijn 2de en 3de zwangerschap helemaal niet.

Vergelijk dit dus ook niet met anderen. Voel wat jij voelt, accepteer het. En probeer er niet tegen te gaan vechten. Dit kost alleen maar onnodige energie en frustratie. Pak je rust waar je kan.

Ontwikkeling bij 5 weken zwangerschap

In deze week beginnen de hersenen en het ruggenmerg (centrale zenuwstelsel), spieren en skelet zich te ontwikkelen.

5 weken zwanger

Verloskundige

Ga in deze week ook al rondkijken bij welke verloskundige je onder zorg wil. Veel vrouwen houden de zwangerschap nu nog geheim, maar misschien heb je wel vrouwen in je omgeving ie al zwanger zijn (geweest) en weet je wel bij welke praktijk ze liepen, en wat hun ervaringen waren bij deze praktijk.

Verder kan je letten op hoeveel verloskundigen er werken. Of er bijvoorbeeld een avond spreekuur is en kunnen er echo’s op de praktijk gemaakt worden?  Of kies je liever voor 1 vast gezicht je hele zwangerschap. Er is veel mogelijk. Maar vaak moet je wel op tijd zijn om je in te schrijven wanneer je specifieke wensen hebt.

Ga vooral bij jezelf na wat jij belangrijk vind in je begeleiding tijdens je zwangerschap en bevalling

Kraamzorg

Heb jij al een kraamverzorgster op het oog die bijvoorbeeld als ZZP’er werkt? Dan is dit een mooi moment om haar al te vertellen dat je zwanger bent, zodat je verzekerd bent van een plekje.

5 weken zwanger op naar week 6!

5 weken zwanger! Het kan nog onzeker zijn maar probeer vooral te genieten. Benieuwd hoe groot jouw kindje met 6 weken zwangerschap is? Klik hier om dit te lezen.

50%

Je bent er bijna!

Waar mag ik hem naartoe sturen?

Je gegevens zijn veilig bij mij