6 weken zwanger | Mama Gezond & Fit

6 weken zwanger

We zijn 1 week verder, je bent nu 6 weken zwanger! Je bent in deze week tussen de 42 tot 49 dagen zwanger. Het is je 7de zwangerschapsweek.

Een erwt in deze week is je kindje al zo groot als een erwt! Ofwel voor de mannen visaas. Sorry kon er ook niets anders van maken 😉.

Groeien, groeien en groeien

Groeien, groeien en groeien dat staat er centraal in deze week. Van een punt in week 4 naar een erwt. Dat is toch een enorm verschil.
Daarnaast ontwikkelen zich nog andere dingen, dit is de week dat het hartje gaat kloppen!

6 weken zwanger

Help andere vrouwen

Wist je dat je andere vrouwen met vruchtbaarheidsproblemen enorm kan helpen door je aan te melden bij moeders voor moeders?

Elke week wordt er een krat met plastic bussen voor je neergezet. Je kan deze gedurende de week vullen met je urine. Met jouw urine kunnen ze andere vrouwen helpen! Hoe mooi is dat, met zeg nou zelf een kleine moeite, toch?!

Ik hoor regelmatig dat vrouwen het wel erg vinden stinken, er zit een vloeistof in die er voor zorgt dat jouw urine goed blijft gedurende de week. Ik heb daar zelf nooit zo’n probleem mee gehad. Tip van mij: gebruik een maatbeker om in te plassen, die kan je makkelijk overschenken in de bus. De maatbeker kan vlak na je bevalling ook nog gebruiken. Het plassen kan dan erg branden, mee schenken met water (uit de maatbeker) zorgt ervoor dat je dit niet hebt.

Vanaf week 6 is een mooi moment om je hier voor aan te melden. Je kan tot 16 weken meedoen. Klik hier om naar de website van moeders voor moeders te gaan

Tip tegen misselijkheid

Om de misselijkheid tegen te gaan, kan je regelmatig licht eten. Bijvoorbeeld een cracker. Ik hoor van veel vrouwen dat een cracker eten voordat je opstaat helpt. Een cracker maar ook gember was mijn life saver. Probeer sowieso om de 2 uur wat te eten. Meestal is de ochtendmisselijkheid, die helaas bij sommige vrouwen de hele dag duurt. Na 13 weken niet meer aanwezig.
Heb jij nog extra tips tegen misselijkheid? Laat ze hier weten. Zo helpen we elkaar verder!

6 weken zwanger op naar week 7!

6 weken zwanger!  Benieuwd hoe groot jouw kindje met 7 weken zwangerschap is? Klik hier om dit te lezen.

50%

Je bent er bijna!

Waar mag ik hem naartoe sturen?

Je gegevens zijn veilig bij mij