7 weken zwanger | Mama Gezond & Fit

7 weken zwanger

We zijn 1 week verder, je bent nu 7 weken zwanger! Deze week ben je tussen de 49 en 56 dagen zwanger. HEt is je 8ste week van de zwangerschap

De week dat je baby al iets van armen en benen krijgt, zelfs de 1ste vormen van handen en voeten zijn al zichtbaar! In deze week zitten er zwemvliezen tussen. Maar gelukkig verdwijnen die zodat we later onze vingers en tenen afzonderlijk kunnen gebruiken.

De lengte van je kindje is in 1 week tijd verdubbeld. 

De ontwikkeling gaat hard!

Het gezichtje van je baby krijgt zijn vorm. De ogen, kaken, voorhoofd, lippen en oren hun positie in. De hersenen zijn nu bijna helemaal aangelegd. En de organen zijn aan het eind van deze week af. Ze hoeven dan alleen nog maar verder te groeien en hun definitieve plek vinden.

7 weken zwanger

Vroege echo

Meestal word er geen echo gedaan met 7 weken. Maar heb je in een fertiliteit traject gezeten of bijvoorbeeld een miskraam hiervoor gehad. Dan zal er in veel gevallen een echo gedaan worden in deze week. Want vanaf deze week kan je het kloppend hartje zien op de echo. Bij mijn eerste zwangerschap heb ik zo’n vroege echo gehad, zo bijzonder om te zien!

Welke zaken nu al regelen?

Dit is ook de week dat het handig is om een aantal dingen te regelen. Kraamzorg en kinderopvang bijvoorbeeld. Wil je graag een bepaalde ZZper als kraamverzorgster, dan is het raadzaam om dit zelfs nog eerder te regelen. Check even bij je verzekering of ze de betreffende kraamzorg vergoeden. Je bent natuurlijk altijd vrij om een deel zelf te betalen. Maar het is handig om dit van te voren te weten. Wanneer je toch op de website van je verzekering zit, vraag dan gelijk even je kraampakket aan. Deze wordt vaak rond week 30 geleverd. De meeste verzekeraars sturen een zelf samengesteld pakket naar je op, maar bij sommigen mag je er zelf een uitzoeken.

Zorgverzekering

Wat veel mensen niet weten is dat je vaak van aanvullend pakket kan veranderen tijdens je zwangerschap, ook in maart of juli. Dit kan raadzaam zijn in verband met vergoedingen. Bijvoorbeeld bij bevallen in het ziekenhuis/geboortehotel zonder medische indicatie, geen eigen bijdrage kraamzorg of wanneer je klachten hebt van je bekken en zo de fysio vergoed krijgt.

7 weken zwanger op naar week 8!

7 weken zwanger! Wat gaat het hard, en je moet al best aan veel dingen denken en regelen, vind je niet?  Benieuwd hoe groot jouw kindje met 8 weken zwangerschap is? Lees het hier.

50%

Je bent er bijna!

Waar mag ik hem naartoe sturen?

Je gegevens zijn veilig bij mij