8 weken zwanger | Alles wat jij wil weten vind je hier.

8 weken zwanger

We zijn 1 week verder, je bent nu 8 weken zwanger! Deze week ben je tussen de 56 en 62 dagen zwanger. Het is je  9de week van de zwangerschap

Het gezichtje van je baby krijgt steeds meer vorm, ook al zit er nog wel huid over de ogen heen. Maar de kaken en neusgaten worden gevormd. Daardoor ontstaat er echt al een eigen gezichtje!

De ontwikkeling gaat hard!

De luchtpijp en de longen zijn in ontwikkeling en het hoofdje krijgt zijn definitieve vorm. Het hoofd is in verhouding trouwens enorm! Ongeveer de helft van de gehele lengte. Dat komt omdat de hersenen in deze fase heel hard groeien. Zorg dus dat je goed eet en drinkt!

8 weken zwanger

Verloskundige

Dit is vaak de week dat je de eerste afspraak hebt met je verloskundige. De meeste praktijken plannen hier ruim de tijd voor omdat je waarschijnlijk veel vragen hebt. En dit zal de start zijn van jullie samenwerking tot 6 weken na de geboorte van je baby. Zelfs wanneer je onverhoopt medisch wordt, zal de verloskundige na de bevalling bij je thuis komen voor de kraambedcontroles. 

Misselijk?

De meeste vrouwen zijn in deze periode van de zwangerschap misselijk. Dat kan variëren van helemaal niets, tot een beetje weeïg tot alles eruit gooien. Zolang je nog wat binnenhoudt en niet afvalt is er geen reden om je zorgen te maken. Eet meerdere kleine beetjes op een dag. Een droge cracker kan helpen om te eten voor het opstaan. En gemberthee helpt vaak ook tegen de misselijkheid. Plus je rustig houden, probeer net even wat minder te doen. 

8 weken zwanger op naar week 9

8 weken zwanger! Wat gaat het hard, en je moet al best aan veel dingen denken en regelen, vind je niet?  Benieuwd hoe groot jouw kindje met 9 weken zwangerschap is? Lees het hier!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

50%

Je bent er bijna!

Waar mag ik hem naartoe sturen?

Je gegevens zijn veilig bij mij