9 weken zwanger |

9 weken zwanger

We zijn 1 week verder, je bent nu 9 weken zwanger. De handen en voeten zijn al zichtbaar! In deze week ben je tussen de 63 en 70 dagen zwanger. Het is je 10 de zwangerschapsweek.

De ogen zijn nog gesloten. Die openen rond de 27 weken zwangerschap. De baby gaat vanaf deze week bewegen, al voel je daar natuurlijk nog niets van. Want je baby is nog klein. Ongeveer 3 centimeter en 3 gram zwaar.

De ontwikkeling gaat hard!

Vorige week kreeg het gezichtje meer vorm. Daar komt deze week de vorming van de oren bij. De baby kan nog niet horen. Daarnaast krijgt het lichaam ook steeds meer vorm. De gewrichten ontwikkelen zich. En de geslachtsorganen nemen hun vorm aan. Al is dat nog niet zichtbaar met een echo.

9 weken zwanger

Moe, moe en nog eens moe

In week 9 komt er naast de misselijkheid vaak ook een enorme vermoeidheid. Fysiek merk je al de veranderingen. Meestal is je buik al wat gezwollen. Je baarmoeder heeft nu de grote van een softbal. Dus dat is ook niet zo gek. Ook heb je waarschijnlijk je zwangerschap nog niet aan iedereen vertelt. Waardoor je ook nog je symptomen probeert te verbloemen. Kost allemaal energie! Probeer in je lunchpauze een wandelingetje te maken. En ga  ‘s avonds lekker op tijd je bed in. Je kan ook acupunctuur overwegen. Dit kan je helpen om de balans in je lijf weer terug te vinden. 

9 weken zwanger op naar week 10!

9 weken zwanger! Benieuwd wat er verder gaat gebeuren. Op naar week 10.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

50%

Je bent er bijna!

Waar mag ik hem naartoe sturen?

Je gegevens zijn veilig bij mij