Bevallen opwekken, zo doe je dat!

Bevallen opwekken, zo doe je dat?!

Je kent ze wel de goedbedoelde praatjes om de bevalling op te wekken.  Avondje naar de Thai (pittig eten), ananashart, tonic en het gezellig maken met je man ;). Maar wat kan nu écht helpen? Ik heb het voor je uitgezocht, bevallen opwekken doe je zo!

Bakerpraatjes

Voor dat we overgaan naar the real deal. Eerst een aantal hardnekkige bakerpraatjes. Deze zullen je niet helpen. Of je moet 50 ananasharten eten en dan nog is het de vraag of dat effect zal hebben. Ook pittig eten is er zo één, het idee erachter is dat je darmen reageren op het pittige eten, waardoor je baarmoeder ook zou kunnen gaan samentrekken (wee). 

Dit werkt wel

Hieronder een overzicht wat wél werkt. Niet allemaal dingen die je zelf kan doen om je bevalling op te wekken. Maar ook een aantal wel, en ik kan je vertellen die nog verrassend simpel zijn ook! Zoals diep squaten, een vrijpartij of acupunctuur. Lees hieronder waarom hier het bevallen kan opwekken. 

Inleiden in het ziekenhuis

De eerste tips voor het bevallen op te wekken. Inleiding in het ziekenhuis. Wanneer dit gebeurt weet je zeker dat je baby er aan zit te komen. Echter zal dit niet zomaar gedaan worden. En moet er een indicatie voor zijn. Bijvoorbeeld een grote baby, slechte condities waardoor de baby voor jou beter geboren kan worden, of wanneer je baby langer dan 42 weken wil blijven zitten. Op naar de minder invasieve methodes.

Strippen

Je verloskundige kan je baarmoedermond strippen. Ze doet dit door met haar vingers bij je naar binnen te gaan en op deze manier de vliezen wat los te woelen. Uiteraard moet je hiervoor al wel wat ontsluiting hebben. Zit alles potdicht dan kan er niet gestript worden. Door het strippen komt het hormoon prostaglandine vrij, Hierdoor ‘rijpt’ je baarmoedermond verder. Wanneer je bevalling binnen 48 begint, heeft het effect gehad. Wanneer dit niet zo is. Kan je weer opnieuw gestript worden. Er is dan net zoveel kans op slagen als bij de 1ste keer. Vrouwen bevallen gemiddeld één dag eerder door te strippen.

Acupunctuur

Acupunctuur voor het opwekken van de bevalling. Wist je dat de Chinese geneeskunde vele duizenden jaren bestaat. Terwijl onze westerse geneeskunde slechts 100en jaren? Acupunctuur is nog redelijk onbekend. Maar het kan zeker helpen met het bevallen opwekken. Vaak zijn 2 á 3 behandelingen voldoende. Acupuncturisten claimen ook dat de bevalling korter duurt en dat vrouwen minder pijn ervaren. Meerdere vliegen in één klap dus. 

Frambozenbladthee

Frambozenbladthee kan je vanaf 34 weken van je zwangerschap drinken. Het liefste 3 koppen per dag. Het claimt je baarmoederspieren te versterken. 

Wonderolie

In Amerika gaan ze hier helemaal prat op. Wonderolie zorgt voor het opwekken van de bevalling. Maar is dit zo? Wetenschappelijk is het nooit bewezen. Maar op het internet staan veel verhalen van succes na het innemen van wonderolie. Het is niet iets wat ik je direct wil adviseren. Door de wonderolie krijg je buikkrampen en diarree. Dit kan ervoor zorgen dat de weeën ook beginnen. Maar echt een lekkere start voor je bevalling is het natuurlijk niet. Het wordt sowieso voor de 37 weken zwangerschap ten strengste afgeraden. 

Orgasme

Ik had hier zelf dus totaal geen behoefte aan vrijen met mijn dikke buik. Maar het kan zeker helpen! Zowel het orgasme van de vrouw (samentrekken van de baarmoeder) als van de man (in sperma zit een stofje wat weeën activiteit kan geven). Maar je hoeft niet perse voluit te gaan. Ook alleen een orgasme bij jou of bijvoorbeeld tepelstimulatie geeft al een boost aan Oxytocine. Oxytocine is het weeën hormoon. Tepelstimulatie of een orgasme kan trouwens ook heel goed helpen wanneer je ontsluiting niet vordert. Maar daar meer over in een later blogje.

Bewegen

Bewegen is super goed! En kan ook helpen voor het opwekken van de bevalling. Gewoon wandelen is al perfect. Maar bijvoorbeeld ook met één been op de stoep en één been op straat. En dan om de 30 meter van kant wisselen helpt. Dit zorgt ervoor dat je baby makkelijker kan indalen. Wat meer druk geeft op de baarmoedermond. Deze drukt doet je Oxytocine level stijgen. En voilà daar kunnen de weeën beginnen.

Wat trouwens ook fantastisch werkt is diep squaten. Blijf in de diepe squat , met platte voeten, 1 minuut zitten. Dit zorgt ook voor indalen van de baby.

Wil je meer weten?

Bedenk wel dat je baby pas komt wanneer hij of zij er klaar voor is. Zie je zwangerschap als iets moois. En hoe zat je het ook bent, Probeer je rust en ontspanning te pakken. Bedenk hoe je jezelf kan afleiden en wanneer je bijvoorbeeld veel klachten heb, boek dan een massage of bezoek een fysiotherapeut. Wil jij tips voor een ontspannen bevalling? Download hieronder mijn e-book.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

50%

Je bent er bijna!

Waar mag ik hem naartoe sturen?

Je gegevens zijn veilig bij mij