Foodie tag Mama Gezond en Fit | Mama Gezond & Fit

Vandaag heb ik Nikki  een Foodie tag Mama Gezond en Fit  voor je ingevuld. Tags zijn verschillende soorten vragenlijsten over allerlei onderwerpen en in dit geval: FOOD! Eten hoort echt bij ons dagelijks leven (en mijn werk) en het is ook gelijk een leuke manier om mij wat beter te leren kennen.

1 Wat vind jij lekker dat anderen vaak ‘vies’ vinden (en anders om)?

 

Ik houd van ‘aparte’ broodbelegcombinaties. Als ik dat eet dan zit mijn vriend mij vanaf de andere kant van de tafel vies aan te kijken. Bijvoorbeeld: pindakaas met sambal, appelstroop met kaas en jam met kaas.

Wat ik echt ‘vies’ vind, maar waar mijn schoonfamilie helemaal fan van is: haring! Brrrr, daar zit je dan tijdens een verjaardag…

Nee, geef mij maar een blokje kaas, dan ik sla ik een keertje de Omega-3 over. 😉 

2 Wat kook je het liefst en veel te vaak?

 

Wat momenteel een grote hit is hier in huis en daardoor bijna wel elke week wel een keer op tafel komt: kipwraps.

Ik maak ze zo: kipschnitzels bakken in een pan en in reepjes snijden. Een paprika en komkommer in reepjes snijden en wraps opwarmen. Wraps bestrijken met chilisaus, belegen met kip, paprika, komkommer, sla en een plakje kaas, oprollen en smullen maar! Zelfs kindlief eet er twee.

Het mooie aan dit recept is dat het relatief goedkoop is, je alleen maar één koekenpan nodig hebt en binnen 15 minuten op tafel staat. We eten dit ook vaak voordat ik een uur ga bodypumpen in de sportschool, voedzaam maar niet al te zwaar op de maag.

3 In welk restaurant zou je het liefst elke dag willen eten?

 

Helaas niet mogelijk vanwege de afstand, maar Poppies in Kuta op Bali. Wat hebben we daar een paar avonden heerlijk gegeten, zoals een Indische rijsttafel, curry’s, saté en gado gado.

Ik ben sowieso fan van de Indische keuken, daar mag je mij ’s nachts voor wakker maken.

4 Ben je ergens allergisch voor?

 

Nu ben ik niet echt ergens allergisch voor, maar ik merkte als kind dat ik erg gevoelig was voor te veel kleurstoffen en bepaalde E-nummers. Ik werd er heel druk en soms agressief van en ik voelde mij er niet prettig bij. Vroeger had ik dan ook altijd mijn eigen trommeltje als er op school getrakteerd werd en een broche dat ik allergisch was (kid you not)!
Nu merk ik het nog steeds af en toe als ik bijvoorbeeld te veel m&m’s of winegums heb gegeten.

Daarom geef ik mijn zoontje, als hij dan al een snoepje krijgt, snoep met minder suikers en zonder al te veel E-nummers. Gelukkig eet hij net zo lief een stuk fruit.

5 Wat is de food obsessie van de afgelopen tijd?

 

Verse muntthee. Vond ik het eerst maar een beetje vreemd dat groenvoer in je thee, nu kan ik er oprecht van genieten. Ook bevat verse munt thee geen theïne, zodat ik ’s avonds voor het slapen gaan ook nog van een kopje kan genieten.

Wat je favoriete fruit?

 

Eigenlijk alles wel, maar als ik dan echt moet kiezen dan zomerfruit met op nummer 1: aardbeien!

Je kan er in de zomer ook heel makkelijk ijsjes van maken; aardbeien pureren met een beetje suiker en mixen met yoghurt. Daarna in ijsvormpjes gieten en in de vriezer. Geheid smullen als toetje na een barbecue op een lange zomeravond.

7 Wat is je favoriete toetje?

Ik check in een restaurant altijd als eerste de dessertkaart: ‘staat er iets van chocolade op?’ Alle toetjes met chocolade zijn goed, maar staat er ook cheesecake tussen, dan wordt het moeilijk…

8 Wat is je guilty pleasure?

 

Een Tony Chocolonely chocoladereep met karamel & zeezout, nomnom! Gelukkig kan ik mij redelijk beheersen en kan rustig een week over een reep doen.

3 technieken voor een pijnvrij litteken

In dit gratis e-book geef ik je 3 tips hoe jij je litteken na je keizersnede weer mooi soepel kan krijgen. Plus je krijgt van mij 2 oefeningen waar je direct mee kan beginnen zodat jij weer back in shape komt. 

Het e-book wordt momenteel vanwege recente ontwikkelingen herscheven. Vul hieronder je gegevens in, en je zal de eerste zijn die hem ontvangt!

Je schrijft je hierbij gelijk in voor de ‘mom fitguide’ (aka nieuwsbrief maar dat klinkt zo saai) waarin ik zo nu en dan de laatse inzichten met je deel en je inspireer! 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van functionele en analytische cookies, die noodzakelijk zijn om deze site zo goed mogelijk te laten functioneren. Hieronder kan je aangeven welke andere soorten cookies je wilt accepteren

Privacy beleid | sluiten
Instellingen