Meer ontspanning tijdens jouw bevalling | Mama Gezond & Fit

Meer ontspanning tijdens jouw bevalling

Ontspanning is ontzettend belangrijk tijdens jou bevalling. Met name in de ontsluitingsfase. De ontsluitingsfase is de fase dat je van 0 naar 10 cm ontsluiting gaat. Het is de fase met pijnlijke weeën, deze weeën zorgen ervoor dat je ontsluit.
Ontspanning zorgt ervoor dat jij sneller bevalt! Ik ga je een tip geven, die super makkelijk uit te voeren is en die iedereen kan! Lees snel verder.

Hoe reageert jouw lichaam op pijn?

Voordat ik je de tip ga geven, is er eerste een klein beetje achtergrondinformatie nodig. Anders kan je deze tip niet goed toepassen tijdens jouw bevalling.
Wanneer wij pijn hebben, dan zijn we gewend dat dit acute pijn is.

Voorbeelden hiervan zijn. De keer dat jij keihard je teen stootte tegen de tafel of misschien heb je een keer een blindedarmontsteking gehad. 
Acute pijn zorgt ervoor dat er een seintje naar onze hersenen gaat en dat we in actie komen. Om ervoor te zorgen dat, het mogelijke gevaar of schade aan ons lichaam, verholpen kan worden of dat we rust nemen.
Met een verzwikte enkel ga je even niet hardlopen.
Dat is de functie van pijn. En dit is de manier hoe jouw lichaam primair op pijn reageert.

Bij acute pijn komt adrenaline vrij. Prima hormoon wanneer jij uit een brandend huis moet springen. Of hard gevallen ben maar midden op een gevaarlijke rijbaan ligt, maar niet bij je bevalling. Want adrenaline remt het weeën hormoon, Oxytocine. Dit hormoon zorgt voor weeën activiteit.

Ontspannen tijdens jouw bevalling

Wat dus essentieel is voor een vlotte, ongecompliceerde bevalling is dat je ontspant! Mijn tip hoe jij dit makkelijk voor elkaar kan krijgen is met een bal. 

Deze bal zorgt er voor dat jij een ontspannen houding kan vinden. Je kunt er op zitten, en heen en weer wiegen. Maar ook op hangen. 

Er is nog meer mogelijk

Je kan de bal niet alleen tijdens je bevalling gebruiken. Maar ook tijdens je zwangerschap is het erg prettig om dagelijks een uurtje op zo’n bal te zitten. Het werkt fantastisch tegen bekkenpijn. zorgt ervoor dat je het zitten langer volhoudt. Werk je op het moment veel thuis, dan kan de bal ook prima je bureaustoel vervangen (voor een deel van je werkdag).
Maar ook na je bevalling kan je hem goed toepassen. Baby’s vinden het heerlijk om in je armen te liggen wanneer jij zachtjes bounched op de bal.

Welke maat?

Er zijn meerdere maten te koop. Ik wil je adviseren wanneer je langer bent dan 168 een 75 cm bal aan te schaffen. Ben je kleiner kies dan voor een 65 cm bal in doorsnede. Ze zijn soms bij de action of de kruidvat te koop. Maar ook online heb je ze voor een klein bedrag. Hier kan je een mooi voorbeeld zien van een goede bal voor een klein bedrag.

Op naar een ontspannen bevalling!

Heel veel succes met jouw bevalling. Heb je een vraag? Neem dan gerust contact met mij op. Ik help je graag verder. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *