Wat zijn Voorweeën? En wat kan je ermee! En wat kan je ermee!

Wat zijn Voorweeën

Zelf heb ik tijdens alle drie mijn zwangerschappen geen voorweeën gehad. Maar veel vrouwen hebben ze wel. Maar wat zijn voorweeën eigenlijk precies? En wat kan je ermee?

Ook wel oefenweeën genoemd

De worden ook wel oefenweeën genoemd. Je moet ze soms zelfs echt wegpuffen zo heftig kunnen ze zijn. De ene vrouw heeft ze wel, de ander niet. Vaak ontstaan ze, net zoals de ‘gewone’ weeën, in de nacht. Dit is erg vervelend als je dit een paar nachten achter elkaar hebt, want je ligt er wakker van, het levert je slaaptekort op, waardoor je erg vermoeid kan raken. Je ligt dan bijvoorbeeld een paar uur wakker met weeën, valt uiteindelijk in slaap om vervolgens wakker te worden met een rustige buik.  Deze voorweeën horen bij de latente fase van je bevalling.

Een positieve mindset is alles, want bedenk dat ze wel degelijk wat doen. Het komt erg vaak voor dat deze voorweeën toch al een stuk ontsluiting geven en dat is mooi meegenomen! Hoe vaak hoor je niet over vrouwen die aan het eind van hun zwangerschap bij een controle te horen krijgen dat ze al 2 of 3 cm ontsluiting hebben. Dit komt vooral veel voor bij vrouwen die al vaker bevallen zijn. Wanneer het je eerste kindje is, dan is de baarmoeder vaak al voor een deel verstreken.

Voorweeën of echte weeën?

Tips

Warmte ontspant, neem een lekkere douche of ga in bad. Wat je ook kan doen is een kruik tegen je buik leggen. Probeer verder positief te blijven. Heb je een paar uur wakker gelegen? Pak dan je rust overdag en doe een middagdutje. Hierdoor rust je uit en kan je alles weer wat beter handelen. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

50%

Je bent er bijna!

Waar mag ik hem naartoe sturen?

Je gegevens zijn veilig bij mij