Zwanger van een jongen of een meisje?

Zwanger jongen of meisje?

Het belangrijkste is natuurlijk een gezonde baby maar veel stellen zijn toch ook nieuwsgierig naar het geslacht van de spruit. Ben je zwanger van een jongen of meisje? Vanaf 14 weken kan je een geslachtsbepaling echo doen. Deze is het meest betrouwbaar vanaf 16 weken. Maar voor die tijd zijn er meer opties. Niet allemaal even betrouwbaar maar zeker interessant om te doen! 

Bakerpraatjes geslacht baby

Deze kennen we allemaal wel. Wanneer je je buik naar voren draagt ben je zwanger van een jongen. Een erg onrustige huid? Dan ben je zwanger van een meisje. Omdat zei de schoonheid van de moeder weg neemt. De linea nigra (bruine streep over je buik) loopt bij een meisje tot de navel. Loopt hij verder door dan ben je in verwachting van een jongen. Meer zin in zoetigheid dan krijg je een meisje. Ik kan je vertellen dat ik alle drie mijn zwangerschappen heel veel craving had in zoet. En heb toch 2 jongens. 

Kan de Chinese kalender kan het je vertellen

Ken je de Chinese kalender? Deze gaat uit van de maand van de conceptie en de leeftijd van de moeder tijdens de conceptie. Er wordt geclaimd dat deze  voor zo’n 70 á 90 procent goed zit Je kan er hier meer over lezen. Deze kalender wordt in de westerse wereld vaak niet op de correcte wijze gebruikt. Aangezien de Chinezen uitgaan van de tijd voor geboorte, ook speelt het Chinese nieuwjaar hier een grote rol bij. 

schedel theorie

Deze theorie gaat uit van de vorm van de schedel. Deze is bij mannen en vrouwen licht verschillend. Dat zou ook al te zien zijn bij de baby op de echo. Wanneer je echter op onderzoek uit gaat over de betrouwbaarheid van deze theorie dan zal je niets vinden. De uitslag zal dus in 50% van de gevallen het goed hebben ;).

Nub theorie

Na 12 weken zwangerschap klopt ongeveer 75% van de voorspellingen. Met de nub theorie kijk je naar een verdikking tussen de benen. De hoek waarin deze verdikking ten opzichte van de wervelkolom is kan bepalen of je een jongen of een meisje krijgt. Is deze hoek gelijk of kleiner dan 30 graden dan krijg je een meisje. Is deze groter dan wordt het een jongen. Er zitten wel een aantal kanttekeningen aan de echo. De baby moet er goed voor liggen. Baby op de rug, beentjes opgetrokken en met de rechterkant richting de echo. Wie al eens eerder zwanger is geweest en echo’s heeft gehad, weet hoe vaak baby’s niet optimaal liggen, dus pin je hier ook niet teveel op vast. 

zwanger van een jongen of meisje?

Het meest betrouwbare is de geslachtsbepalende echo na 16 weken. Over het algemeen is het zo dat wanneer een echoscopische zegt het met zekerheid te weten, dan is dit naar alle waarschijnlijk ook écht zo. De rest is allemaal vermakelijk om te doen en leuk om te speculeren. Maar ik zal persoonlijk mijn geld er niet op inzetten. Er is altijd 50% kans dat je goed zit met de bakerpraatjes, schedel theorie, nub theorie en Chinese kalender. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

50%

Je bent er bijna!

Waar mag ik hem naartoe sturen?

Je gegevens zijn veilig bij mij