zwangerschapscursus met partner

Zwangerschapscursus met partner

Waarom het zó  belangrijk is dat jouw man zich ook voorbereid op de bevalling lees je hier! Het makkelijkste is dat door het volgen van een zwangerschapscursus met partner. Het is belangrijk om van te voren samen te bespreken wat jullie aanspreekt. Wil je een uitgebreide zwangerschapscursus met partner van meerdere avonden, liever alles in 1 dag of online. Tegenwoordig is er gelukkig heel veel mogelijk. Zodat jullie iets kunnen uitkiezen wat bij je past. Nog niet overtuigd? Of wil je gewoon wat tips? Lees mijn tips hieronder. Met een handige techniek voor jouw maximale ontspanning tijdens je bevalling.

Bevallen is teamwork

Bevallen doe je niet alleen dit is écht teamwork. Ook al denkt de man misschien ” zij doet al het werk, ik kan niets doen” maar niets is minder waar. De rol van de man is enorm. Tijdens een goede zwangerschapscursus met partner, zal dit altijd meegenomen worden!

En ja, ook wanneer hij niets mag doen, dan is puur zijn aanwezigheid al zo belangrijk!

Man bevalling rol

Misschien niet de eerste combi van woorden wanneer je aan je naderende bevalling denkt. Maar bedenk eens. Wie kent jou het beste? Wie weet hoe jouw te benaderen wanneer je angstig of verdrietig bent. Natuurlijk jouw man! Uit onderzoek is geleken dat 97% van de vrouwen zich gesteund voelde door hun man tijdens de bevalling.  Laten we dit percentage nog hoger maken. En er voor zorgen dat mannen zich niet machteloos voelen, want dit hoeft dus niet. 

Man bij bevalling

Wanneer je bij de bevalling bent, dan zal je er voor haar zijn. Dat begint wel met het feit dat je er bent. Denk niet ‘mmm, de koelkast is helemaal leeg, ik ga nog wel even boodschappen doen, dan zijn ze maar binnen’.  Lekker praktisch dat wel, maar je vrouw wil echt niet dat je haar alleen laat. En als je haar alleen laat kan je niet meer reageren wanneer het niet goed gaat.

Wie kent jouw vrouw het beste? Natuurlijk dat ben jij! Jij zit hoe het met haar gaat zonder dat ze het hoeft te zeggen. Wanneer het niet meer realxed gaat, dan zie jij dat als man. Zelfs wanneer de vrouw het zelf nog niet helemaal door heeft. 

Jij  kan ervoor zorgen dat alles zo optimaal mogelijk verloopt! Zorg dat ze het warm heeft, laat haar naar de wc gaan (weeën zijn minder effectief bij een volle blaas) en dat ze zo goed mogelijk de weeën op kan vangen. Denk ook eens wat meer out the box. Bijvoorbeeld met deze Rebozo technieken die heerlijk ontspannen werken.

Man voorbereiden op bevalling

Vaak doen mannen bovenstaande deels vanzelf. Maar het is zoveel rustiger voor jullie beide wanneer ze precies weten wat ze doen. Weinig mannen zullen zich (in tegenstelling tot ons vrouwen) uitgebreid inlezen over de de bevalling, bevalhoudingen, wat als het anders gaat etc. Terwijl het zoveel makkelijker voor ze wordt om jou perfect te ondersteunen wanneer ze meer achtergrondinfo weten over bijvoorbeeld de verschillende fases. Jij hebt namelijk andere behoeftes wanneer je in de latente fase of de overgangsfase zit van je ontsluiting. 

Vluchttas man bevalling

Huh de vluchttas is toch voor mijn kleding en de kleding van de baby? Maar je man is dus ook onderdeel van de bevalling. Vraag hem wat voor eten hij meewil of iets om zich te vermaken. Wanneer jij goed in je bubble zit. Schoon shirt voor na de bevalling en een zwembroek is ook handig. Zwembroek zie ik je al denken? Ja, veel vrouwen willen dat hun man doormasseert wanneer ze bijvoorbeeld onder de douche staan. Geloof mij, dat is veel relaxter met een zwembroek aan die nat mag worden 😉 

Zwangerschapscursus met partner

Mijn tip ga samen op zoek naar een cursus die bij jullie beide past. Zelf geef ik zwangerschapscursus in 1 dag in Rijnsburg, vlakbij Leiden. Je kan er hier meer over lezen. 

50%

Je bent er bijna!

Waar mag ik hem naartoe sturen?

Je gegevens zijn veilig bij mij